Kafferep med tema

Hej Alla!

En vän till mig ordnar en gång varje höst och en gång varje vår ett kafferep för sina väninnor, det finns oftast ett på förhand bestämt tema som är fritt för egen tolkning. Denna gång var temat "you are the sunshine of my life", något som i mitt huvud översattes till smaken citron. Andra gjorde helt enkelt saker som anspelar på lycka och kärlek.

Min ursprugnsplan var att göra en vanilj muffin fylld med lemoncurd och toppad med italienskmarräng som avslutningsvis bränndes av med min nya leksak, "Flame Boy" (en brännare). Tyvärr, på grund av tidsbrist, gick inte min plan att genomföra på det sättet. På söndagen fanns endast min curd, det är visserligen inte så bara, men inte heller något man serverar som den är. Men på morgonen ringde Syster för att höra om curden skulle ingå i något bakverk eller om den kanske kunde få vara med som topping på hennes honungs och citron pannacotta. Självklart!


Vår skapelse är den lilla solstrålen i mitten.

Snett nedanför på bilden ligger en himmelsk saffransdröm, som jag lovar kommer att få bloggtid under december månad.

Vill man själv göra små syrliga pannacottor är det inte alls svårt.

Du behöver:
Pannacottan:
1 vaniljstång
1/2dl socker
5dl grädde
2tsk honung
2st gelatinblad
citron efter behag

Gör så här:
1. Klyv vaniljstången på längden och skrapa ner vaniljfröna i en kastrull. Lägg i stången och sockret och häll på grädden. Värm långsamt och sjud blandningen på svag värme i 15 minuter.

2. Plocka upp vaniljstången och vispa i honungen och citronen. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter. Ta upp dem och lägg ner dem i den varma grädden, rör tills de smält. Häll upp smeten i  portionsformar.

3. Låt stå kallt i ca 4 timmar.

Receptet till lemon curden, som jag lånat från min vän och bloggkollega, finns här.

När pannocottan stelnat och curden svalnat lägger man en klick på toppen och deckorerar sedan med vad man tycker passar bäst. Ovan anvende vi hallon och ett blad citronmeliss.

Detta receptet är inte alls svårt att göra, men tar tyvärr lite tid för att hinna svalan och stelna. Men jag lovar att ni inte kommer att bli besvikna. Pannacottan går dessuton att variera, man kan exempelvis utesluta citronen och smaksätta med något annat, eller behålla den som den är och bara toppa med färska bär eller varför inte en härlig äppelkompott.

Och min lilla Flame Boy får jag använda en annangång.

Kram


Kommentarer
Mattias

Jag längtar tills du ska använda din Flame Boy!

2011-10-29 @ 17:24:14
Fröken Frisk

Skulle du inte kunna dela med dig av receptet för den där kladdkakan du hade gjort på eran fest? Den var så god, och jag gillar verkligen när den är riktigt kladdig sådär! :)

2011-10-30 @ 21:25:11
URL: http://http://friskushibiskus.blogg.se/
Toya

Din önska är min lag, receptet finns nu på bloggisen :)

2011-10-31 @ 13:05:55
URL: http://toyabakar.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0