Mums med morötter!
Jag följde detta recept, men skulle vilja höja ett varningens finger för glasyren. Där uppstod nämligen det vanliga problemet med att florsockret inte riktigt är i proportion till de blöta ingredienserna( eller tvärt om). Efter att ha haft i allt florsocker var smeten alldeles för rinnig för att stanna på någon kaka och genom att addera mer blev glasyren ialla fall i mitt tycke lite för söt.
Själva kakan däremot smakade toppen, saftig och fin. Sjönk dock något i mitten, men tror att det mest hade med mina inte helt korekta ugnsinställningar att göra än receptet i sig.
Du behöver:
Kaka:
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 dl rapsolja
3dl rivna morötter
Glasyr:
200 g naturell cream cheese
2 msk smör (rumsvarmt)
2 tsk vaniljsocker
ca 5 dl florsocker
Gör så här:
Vispa ägg och socker. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver, vaniljsocker och kanel och rör ner i äggsmeten. Rör samman de rivna morötterna med oljan och blanda därefter ner dem i smeten. Häll i smord och bröad form med löstagbara kanter och grädda i 45-50 minuter i 175 grader. Rör samman ingredienserna till glasyren och bred över den svalnade kakan.
Äh, ju mer glasyr desto bättre!
Spontant låter det som väldigt lite smör, och lite för lite florsocker jämfört med färskosten. Det borde gå att få till en bra frosting genom att vispa ingredienserna med elvisp. Jag brukar alltid ha i någon tesked citronsaft också, det hjälper mot sockerchocken från allt extra florsocker och är smarrigt till morotskakan.