Mintiga kyssar


Först vill jag börja med att visa upp gårdagens härliga päronmarsipan. Jag sprinklade lite små silver och guld pärlor på längderna för att ge dem en extra kick.



I dag blir det en nyare variant av mintkyssar. Jag har inte gjort sådana sedan mellanstadiet vad jag kan komma ihåg, men blev mycket inspirerad när jag såg ett recept där man hällde mintsmeten i choklad formar. De blir mer sofistikerade än traditionella mintkyssar på detta viset.

Du behöver:
Till formarna och "kyssen"
75g mörk choklad

Mintkrämen
2 dl(120 g) florsocker
1-1 ½ msk mjölk
1-2 krm pepparmintarom

Gör så här:
  • Smält chokladen över vattenbad. Pensla insidan av ischokladformar med ett lager choklad. Låt formarna stelna i kylen i ca 20 min och pensla sedan kanterna med ytterligare ett lager.
  • Låte formarna stelna minst 20 min till och pilla sedan loss aluminiumformen från chokladen.
  • Rör ner lite mjölk lite i taget i florsockret tills du har en ganska tjock smet. Tillsätt pepparminten och smaka av, tills du är nöjd.
  • Spritsa eller klicka mintkräm i varje form och låt sedan stelna i kylen en liten stund. Spritsa eller klicka sedan lite smält choklad på varje pralin. Förvara i kylen tills servering.
//Kram


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0