Päronmarsipan
Marsipan är något som, enlig mig, hör julen till. I dag tänkte jag belöna mig själv med att få baka lite efter att ha lyckats fixa i ordning i köket. Och vad kan passa bättre än att mjuk start med lite härligt marsipangodis. Min favorit är päron parsipanlimpor.
Du behöver:
marsipan
päronlikör, (Xanté)
grön karamellfärg
florsocker
choklad
Gör så här:
1. Blanda päronlikören (efter behag) med marsipanen, häll sedan några droppar grön karamellfärg i marsipanen till önskad kulör. Marsipanen blir gärna lite rinnig och svår att hantera efter att man hällt i all vätska, tillsätt då floursocker för att väga upp detta.
2. Smält choklad över vattenbad. Rulla längder av marsipanen och placera ut på bakplåtspapper. Pensla längderna med den smälta chokladen och låt stelna.
3. Förvara kallt.
Kommentarer
Trackback