Sistaminuten godis i form av glöggtryffel
Doppare dagen har äntligen anlänt. Jag spenderade större delen av gårdagen åt godistillverkning, men för er som inte haft lika mycket tid över kommer här ett sista tips. En tryffel som blev både julig och god. (Inte för att de två normalt sett inte går hand i hand, men men) Och den är lätt och inte alltför tidskrävande att göra.
Du behöver:
25 g smör
1 dl grädde
220 g mörk choklad
2 msk strakvinsglögg (jag använde årets blossaglögg, med kaffe)
kakao att rulla dem i
Gör så här:
1. Koka upp smör och grädde.
2. Hacka chokladen fint.
3. Tag grädden från plattan direkt efter uppkoket och hälle i chokladen, blnda till in jämn smet. Och häll sedan i glöggen, blanda samman igen.
4. Stjälp upp i en form klädd i plastoflie och låt stelna i ca 3-4 timmar i kyl.
5. Skär upp tryffeln i bitar, låt stelan ytterligare lite i kyl innan du rular dem i kakon.
Ha nu en riktigt trevlig jul allihopa!
//Kram
//Kram
Kommentarer
Mattias
Hoppas det blir lite kvar till mig!
Trackback