Sommaren är här!

Ännu en gång ber jag om ursäkt för mitt mycket sporadiska bloggande. Ibland finns tyvärr inte inspirationen där helt enkelt. Men nu har sommaren slagit till på allvar och med den kommer även suget efter sommriga bakverk.

I lördags fick jag en efterlängtad anledning att baka sött, då jag och sambon ordnade middag med efterföljande champions leaguefinaltittning. Efter en stunds letande föll beslutet på en gammal klassiker i min arsenal. Pavlovan. Denna gång förnyade jag den också genom att blanda i hackad After Eight i marrängen. Toppade den som vanligt med grädde, jordgubbar och lite riven choklad. Det finns inte mycket mer att säga än; succé.

Du behöver:
6 st äggvitor
4 dl socker
2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk maizena
1 tsk vaniljsocker
After Eight efter behag

Jordgubbar
Vispgrädde

Gör så här:
Börja med att vispa äggvitorna till ett fast skum, droppa i vinägern under vispningen.
Blanda samman övriga ingredienser i en skål och häll det i äggviteskummet, lite i taget fortfarande under vispning. Fortsätt sedan att vispa tills marängen är fast och glansig.
Avsluta med att vänd i den hackade After Eighten.
Skälp upp marängen på en bakplåtsklädd plåt i en cirkel på ca 26 cm i diameter.
Ugnen ska vara 250 grader varm när den sätts in på den nedre fasen och direkt sänkas till 100 grader. Tårtan ska gräddas i ca 1 timma och 20 minuter.
Ta ut den och låt den svalna på galler innan du försöker dra av pappret.
Vispa grädden och lägg på tårtan, följt av jordgubbarna och toppa till sist med lite riven vit choklad.

Mums mums...
Vi va så hungriga att det inte fanns tid att ta någon bild på hela underverket. Vi får nöja oss med en liten bit, men ni kan nog föreställa er hur smaskig den såg ut.

//Kram!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0