Sparrispaj

Jag har börjat följa ett program som heter The Great British Bake Off, en tävling där brittiska amatörbagare tävlar i olika bakgrenar. Det senaste avsnittet jag såg behandlade pajer av olika slag både söta och matiga. Detta fick mig att bli otroligt sugen på en sparrispaj. Ingenting jag prövat tidigare men hur dåligt kan det bli, paj är ju gott och sparris om möjligt ännu godare.

Det blev helt enkelt en sparris och parmesanpaj, som jag även toppade med lite lufttorkad skinka. Toppengott!

Du behöver
Pajdeg:
4dl vetemjöl
150g smör
2msk vatten

Fyllning:
200g sparris (använde frusen, kan behövas mer om det är färsk, då lite försvinner när man bryter av den stabbiga delen)
4st ägg
2,5dl grädde
lite salt
lite peppar
75g riven parmesan(färsk!)
lufttorkad skinka

Gör så här:

1.Blanda mjöl och smör i en skål eller i en matberedare, till en smulig deg. Tillsätt vatten och arbeta ihop en fast deg. Tryck ut den i pajformen till ett jämnt lager i botten och upp på kanterna. Nagga botten och ställ i kylen minst 30 min.
2. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
3. Koka sparrisen efter anvisningen på paketet, alternativt i någon minut om du har färsk sparris.
4. Vispa samman ägg, grädde, salt, peppar och parmesanost.
5. Lägg ut sparrisarna i formen, häll på äggblandningen, strö ut skinkan och grädda pajen mitt i ugnen ca 30 min.

Titta vad smaskig den ser ut!

//Kram!


Kommentarer
Blomsterflugan

Mmmm, parmensan!! Känner att det låter som en väldigt god paj, jag som inte äter lufttorkad skinka kanske ska byta ut den mot lite blandad skogssvamp, vad tror du om det?

2012-02-03 @ 08:42:18
URL: http://flowerstothepeople.blogg.se/
Toya

Jag tror absolut att lite skogssvamp skulle funka i denna pajen. Eller något annat som kan bli lite mysigt och krispigt på ytan.

2012-02-03 @ 09:12:32
URL: http://toyabakar.blogg.se/
SPSS-experten

Fy vad gott!

2012-02-03 @ 10:08:11


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0