Härliga blåbär!
Nu när höstrusket har lagt sig över stan och regnet och kylan lyckats tränga sig in under alla lager av filtar och kläder tycker jag att det är mysigt att ta en titt på sommarens alla soliga bilder. Jag hittade denna bild på mig i ett av av dignande blågärsris uppe i Hälsningland.
För att följa blåbärstemat lägger jag därför upp ett smarrigt recept på blåbärscheesecake:
Ingredienser
300 g digestivekex
150 g osaltat smör
1 dl strösocker
1 dl majsmjöl
2 tsk vaniljsocker
600 g Philadephia
2.5 dl kesella 10%
3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad (gärna med citron/limesmak)
1 dl frysta blåbär
1. Sätt ugnen på ca190 grader. Smält smöret.
2. Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret.
3. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar botten. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.
4. Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Häll i kesella och färskost och vispa krämigt med en elvisp.
5. Höj temperaturen i ugnen till ca 210 grader. Tillsätt äggen och vispa noga. Häll i grädden lite i taget under vispning.
6. Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten.
7. Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i 30 minuter. När den fått en gyllene färg kan man tcäcka den med aluminiumfolie för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar på eftervärmen i 30 minuter.
8. Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.
Hoppas det ska smaka!
//Toya
Vilken härlig bild! Och cheesecake är jag helt galen i så den ska jag baka någon gång!
Tack! Det tycker jag verkligen att du ska göra. Du kommer inte att bli besviken :)