Dags för fudge!

God morgon!

I går eftermiddag blev jag plötsligt väldigt sötsugen och som vanligt fanns det inget färdigt hemma som kunde tillfredställa mitt sockerbehov. Kom då i håg ett recept jag läst om på mintfudge. Det var dessutom väldigt enkelt och gick relativt snabbt.

Du behöver:
50g smör
1dl ljus sirap
3dl socker
3dl grädde
100g mörkchoklad + polkagrisar efter behag. (i det ursprungliga receptet rekommenderade man färdig mintchoklad eller vanlig + mintessens, men jag tyckte det gick lika bra att mixa polkaagrisar då får man dessutom lite crunch i sin fudge.)

Blanda sedan smör, sirap, socker och grädde i en kastrull och låt koka på medelvärme tills det klarar kulprovet.
Undertiden slängde jag i polkagrisarna och chokladen i en matberedare och mixade tills önskadkonsistens.
När kolan är klar tag av den från plattan och rör i choklad-polkablandningen.
Häll smeten i en form, låt stelna och skär sedan rutor av fudgen.

Så är såg det ut hos mig i går:



//Toya



Kommentarer
Fröken Frisk

Blev det gott? =)

2011-10-19 @ 12:28:15
URL: http://http://friskushibiskus.blogg.se/
Blomsterflugan

Mysigt ljus från stearinljusen, ser ut som stjärnornas strålar :)

2011-10-19 @ 13:07:24
URL: http://flowerstothepeople.blogg.se/
Toya

Det blev mycket gott! Jag tar med en burk i kväll så får du smaka :)

2011-10-19 @ 13:38:59
URL: http://toyabakar.blogg.se/
Fröken Frisk

yyeeeyyy!

2011-10-19 @ 14:27:00
URL: http://http://friskushibiskus.blogg.se/
Mattias

Väldigt fint arrangerat med ljusen, undrar vem som tänkte ut det.

2011-10-19 @ 22:57:19
Fröken Frisk

De var jätte goda!

2011-10-20 @ 11:30:30
URL: http://friskushibiskus.blogg.se/
Fröken Frisk

Det händer inte så mycket här på din blogg :(

2011-10-24 @ 15:39:15
URL: http://http://friskushibiskus.blogg.se/
Blomsterflugan

Sååå goda!! De verkar inte så jättesvåra, så det kanske man ska prova sig på under julhelgen :)

2011-10-26 @ 09:47:59
URL: http://flowerstothepeople.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0