Pannacotta på nya vis: denna gång med pepparkaka
Nu börjar det verkligen närma sig, bara fem dagar kvar till dopparedagen. Det börjar verkligen bli dags att göra de där sista inköpen för att sedan kunna sätta sig ner i lugn och ro och slå in paketen. För min del handlar dock mycket om att lyckas packa upp så många lådor som möjligt för att få en yta att sätta upp paketinslagningsstationen.
Men det går framåt, i går lärde vi oss till exempel att bara för att en stekpanna är ny och dyr fungerar den inte på en induktionshäll. Kanske får dagens mission bli en ny stekpanna. Men för dagens recept behöver man som tur är inte detta, en kastrull duger bra.
Jag tror att jag i ett tidigare inlägg utlovade recept på pepparkakspannaacotta lite längre fram. Det kommer nu här.
Du behöver:
1 vaniljstång
1/2dl socker
5dl grädde
2tsk honung
2st gelatinblad
1 tsk pepparkakskryddor
Gör så här:
1. Klyv vaniljstången på längden och skrapa ner vaniljfröna i en kastrull. Lägg i stången, sockret och kryddorna och häll på grädden. Värm långsamt och sjud blandningen på svag värme i 15 minuter.
2. Plocka upp vaniljstången och vispa i honungen. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter. Ta upp dem och lägg ner dem i den varma grädden, rör tills de smält. Häll upp smeten i portionsformar.
3. Strö över några krossade pepparkakor före servering, det blir både snyggt och smakrikt med lite extra crunch.
Kommentarer
Trackback