Inkokta päron med after eight-grädde
Jag kan ibland bli lite trött på julgodis efter ett tag, det har en tendens att bli lite för tungt och kompakt. Därför kan det vara gott att bryta av lite med en luftigare efterrät. Jag har dock inte hunnit pröva denna ännu men mina förväntningar är höga. Det handlar om inkokta päron med after eight-grädde. Jag såg dem göras i Go'kväll lördag för ett par veckor sedan och tänkte genast att de skulle passa sig fint på ett efterrätsbord i jultider. Kanske vill man lyxa till sin middag en dag som denna, det är ju trots allt bara 2:a advent en gång om året :)
Foto: Go'kväll (svt.se)
Du behöver:
Till 4 portioner
5-6 fasta små päron
1st vaniljstång
5dl vatten
2dl socker
ca 3cm fiven färsk ingefära
skal från 1 citron
Gör så här:
- Skala päronen, men behåll skaften.
- Koka upp vatten, socker, vaniljstång och ingefära och citronskal i en kastrull.
- Lägg i päronen. Sjud under lock 10-30 min beroende på hur mjuka och stora päronen var.
- Ta upp päronen när de är lagom mjuka och lägg dem i glasburkarna.
Aftereight-grädde
Du behöver:
ca 100g after eight
2 dl vispgrädde
Gör så här:
Blanda grädde och godis i en kastrull. Värm på medelvärme. Rör om hela tiden tills grädden kokar upp och godiset smälter. Låt kallna och stå i kyl, gärna över natten. Vispa upp grädden så att den blir tjock och fluffig.
Lycka till!
Glad 2:a advent!
Kommentarer
Trackback