Melodifestivalen = sockerfrossa!

Det har blivit lite av en tradition att kolla melodifestival tillsammans med ett berg av sötsaker. I år bestod buffen av supergoda cakepops med musikdekor, som min goda vän gjort. En smaskig fruktdrink, cupcakes i två olika former, lösgodis och härliga ostbågar.

Jag satsade på att göra en grundsmet med vaniljsmak som sedan delades i en plåt med minisar där jag stoppade vita chokladknappar och hallon i. Och en plåt med lite större muffins som bakades med en centerchokladbit i mitten.

Till dem hade jag även gjort två olika frostingar, en klassisk cream-cheese som färgades rosa och en Swiss meringue buttercream som fick bli grön.


Swiss meringue buttercream

Du behöver:
112g äggvita ca 3st.
200g socker
285g smör (rumsvarmt)
1msk vaniljextrakt
1 ½ vaniljstång (fröna)
några droppar citron

Gör så här:

Koka upp vatten i en kastrull och sätt en bunke med äggvitan och sockret över, vispa det tills det blivit ca 140grader varmt. (här gjorde jag inte riktigt som receptet påbjöd, då det tog en evighet. Jag tog det från värmen vid ca 90 grader och det funkade fint.)
Där efter häller du blandningen i din mixerskål och vispar tills du fått ett fluffigt fast skum. Häll då i vaniljen och några droppar citron och mixa ytterligare lite till.
Tillsist byt till ett beaterblade och ha i smöret lite i taget. Mixa gärna i lite karamellfärg också så blir det extra festligt.
Dags att spritsa på muffinsarna!

Vi valde att dekorera godingarna tillsammans och resultatet blev kanske inte de mest eleganta, men ack så söta och roliga.

//Kram!






Kommentarer
Lotta

Jag har löst mysteriet med äggvitorna. Läste just ett hyllat recept på Swiss buttercream på en blogg som drivs av en amerikansk konditor. Hon tycker att äggvitorna ska värmas över vattenbad till 145 grader Farenheight!!

140 grader F = 60 grader C. Här är länken om du vill kolla. Hon har ett par långa matnyttiga inlägg om makroner också. http://bravetart.com/recipes/swissbuttercream

2012-03-17 @ 10:11:54
Blomsterflugan

Så snygga!! (och goda)

2012-03-19 @ 10:56:43
URL: http://flowerstothepeople.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0