Kärlekscupcakes

Dessa små läckerheter är nästan så chokladiga de kan bli, med undantag av toppingen som är en härlig jordgubbsmousse.

Det är en chokladbotten, med både kakao och smält mörk choklad, toppad med en rinnig chokladglaze, vilken i sin tur är toppad med en mousse.

Du behöver:
Till "kakan"

125g smör (rummstempererat)
2 ägg
125g mjöl
170g socker
35g kakao
1,5tsk bakpulver
120ml grädde
1-2tsk vaniljessens
150g mörk choklad

Gör så här:

  • Sikta mjöl, bakpulver och kakao genom en sil för att lösa upp alla klumpar.
  • Blanda det smör och socker fluffigt, tillsätt sedan ett ägg åt gången och fortsätt mixa tills det är fluffigt igen.
  • Smält chokladen och låt den svalna något.
  • Sikta i mjöl och kakaoblandningen i "fluffet", tillsätt grädde och vaniljessens och vänd runt.
  • Till sist i med den flytande chokladen och blanda samman.
  • Fyll formarna. Se upp så att du inte fyller för mycket. Sväller de över kanten alltför mycket kan det bli svårt att få på glazen.

  • Grädda i ugnen i 160 grader i ca 10 min (om de är små).
  • Låt svalna innan du lägger på nästa lager.

Till glazen behöver du:
115g mörk choklad
2dl grädde
1msk glykos

Gör så här:

  • Värm grädden i mikron,
  • Häll den varma grädden över chokladen blandat med glykosen
  • Efter några minuter rör du i skålen och så är det färdigt.

Häll sedan ca 1-2 msk med glase över cupcaksen och låt torka i någon timma.

Jag använde sedan färdig jordgubbsmousse (pulver) som finns i tårthyllan. Se till att inte blanda ut det med för mycket vätska, för då blir den rinnigare och där med svårare att spritsa.

 

//Kram!

 

 



Kommentarer
Anna

Hej, jag har följt din blogg ett tag, har inte kommenterat tidigare men tycker det du gör verkar väldigt gott! Du har inte funderat på att söka till baktävlingsprogrammet på kanal sju?



Hittade en länk

http://www.tv4.se/1.2540020/anmal_dig_till_sveriges_storsta_baktavling_pa_sjuan



Kladdkakiga hälsningar!

2012-02-26 @ 14:31:00
Anonym

Hej Anna! Trevligt att du läser min blogg, dock är jag inte helt säker på att en baktävling är helt rätt forum för mig.

2012-02-27 @ 20:34:46


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0