Melodifestivalen = sockerfrossa!
Det har blivit lite av en tradition att kolla melodifestival tillsammans med ett berg av sötsaker. I år bestod buffen av supergoda cakepops med musikdekor, som min goda vän gjort. En smaskig fruktdrink, cupcakes i två olika former, lösgodis och härliga ostbågar.
Jag satsade på att göra en grundsmet med vaniljsmak som sedan delades i en plåt med minisar där jag stoppade vita chokladknappar och hallon i. Och en plåt med lite större muffins som bakades med en centerchokladbit i mitten.
Till dem hade jag även gjort två olika frostingar, en klassisk cream-cheese som färgades rosa och en Swiss meringue buttercream som fick bli grön.
Swiss meringue buttercream
Du behöver:
112g äggvita ca 3st.
200g socker
285g smör (rumsvarmt)
1msk vaniljextrakt
1 ½ vaniljstång (fröna)
några droppar citron
Gör så här:
Koka upp vatten i en kastrull och sätt en bunke med äggvitan och sockret över, vispa det tills det blivit ca 140grader varmt. (här gjorde jag inte riktigt som receptet påbjöd, då det tog en evighet. Jag tog det från värmen vid ca 90 grader och det funkade fint.)
Där efter häller du blandningen i din mixerskål och vispar tills du fått ett fluffigt fast skum. Häll då i vaniljen och några droppar citron och mixa ytterligare lite till.
Tillsist byt till ett beaterblade och ha i smöret lite i taget. Mixa gärna i lite karamellfärg också så blir det extra festligt.
Dags att spritsa på muffinsarna!
Vi valde att dekorera godingarna tillsammans och resultatet blev kanske inte de mest eleganta, men ack så söta och roliga.
//Kram!
Ljusgröna rosor
Här använde jag en stor stjärntipp och en buttercream-frosting som jag smaksatt med lite lime och malibou rom.